Следвайте Гласове в ТелеграмПенкова се обърна към Стоун: Нуждаем се от

...
Следвайте Гласове в ТелеграмПенкова се обърна към Стоун: Нуждаем се от
Коментари Харесай

Цветелина Пенкова посрещна в ЕП американския режисьор и носител на 4 награди „Оскар“ Оливър Стоун 

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Пенкова се обърна към Стоун: Нуждаем се от мощни гласове, като Вашия, с цел да бъде чуто посланието, че нуклеарната сила е технология на бъдещето

„ Нуждаем се от мощни гласове, с цел да чуят хората по- ясно посланието, че нуклеарната сила е технология на бъдещето. Режисьорът Оливър Стоун е този величествен глас, който предизвика размисъл и влияе на всички нас “, това съобщи  евродепутатът от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите  Цветелина Пенкова, по чиято покана се поведе полемика с американския режисьор Оливър Стоун и показване на новия му документален филм “Nuclear now ” в Европейския парламент в Брюксел. Цветелина Пенкова, като вицепрезидент на групата за поддръжка на нуклеарната енергетика в Екологичен потенциал, посочи, че  това събитие е прелестна платформа, с цел да бъде разрушена стигмата, че това е остаряла и рискова технология. 

Евродепутатът се обърна с признателност към Оливър Стоун: „ Днес сме дружно с човек, чието име е знак на майсторство в киното. Режисьор, чиито разкази, не са единствено за забавление, а предизвикат размисъл и въодушевяват милиони по целия свят. “ Той от своя страна също благодари за поканата и разясни мотивацията си да направи документалния филм “Nuclear now ”- до момента нуклеарната енергетика е представяна като рискова поради ползи на лобитата в енергийния бранш, само че истината е, че това е чиста сила. Според Оливър Стоун през идващите години ще консумираме три- четири пъти повече електричество и нуклеарната енергетика е единствената опция да произвеждаме чиста и налична сила. Пенкова посочи, че не можем да разчитаме единствено на възобновими източници, тъй като енергийните системи се нуждаят от непрекъснато базово зареждане. 

По покана на евродепутата на събитието с Оливър Стоун участваха над 50 посетители от България – представители на университетските среди, на българската промишленост и енергетика, представители на локалните управляващи, публицисти. Американският режисьор прояви особено отношение към българските посетители и одобри евентуална покана да посети България, с цел да показа най-новия си документален филм и пред българската публика. 

„ Документалният филм на Оливър Стоун прави чудесна прилика сред рисковото и страшното. Понякога това, което наподобява ужасно сега, е това, което би трябвало да създадем, с цел да разгърнем капацитета си, а това, което считаме за търпимо, може в действителност да се окаже рисково в дълготраен проект “, сподели евродепутатът преди представянето на кино лентата на Стоун. 

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал: https://www.socialistsanddemocrats.eu/ 

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР